Redesign til De Stijl

Her er lampen redesignet til De Stijl. Hver del bliver beskrevet samt begrundelsen for de valg der er truffet under designprocessen.

Overordenet

Lampen er designet til udelukkende at bruge kasser, henholdsvist bjælker og flader, med en undtagelse. Armen har en halvcirkel i bunden, hvilket er gjort med henblik på at bevare funktionaliteten til at kunne justere lampen.

Foden

Der er arbejdet meget med det negative rum i foden af lampen, der nu er åben. Foden består her af fire bjælker der er fordelt i to lag. I hvert lag ligger bjælkerne parallelt med hinanden men forskudt. Det er gjort for at holde formelementerne anderledes. Enderne af hver bjælke er farvet gul for at øge kontrasten. Øverst på foden er en flade der er farvet blå, igen for at få kontrast til bjælkerne.

Armen

Armen er en lang sort bjælke med gul ende der fortsætter igennem hovedet. Det er gjort med henblik på at undgå hjørner, hvilket er med til skabe mere negativt rum.

Hovedet

Hovedet består af fem plader, en blå, en hvid, en grå en gul og en rød. Det er valgt at afdække fem ud af de seks potentielle sider for at beholde evnen til at tvinge lyset i en bestemt retning for for eksempelvis at kunne lyse en bog op uden at få lys i øjenene. Disse sider har alle forskellige størrelser for igen at opretholde princippet om at formelementerne ikke er ens, men også for at kunne skabe negativt rum der hvor hjørnerne normalt ville være.